Namlı Mobilya | ART DECO MOBİLYA
15779
post-template-default,single,single-post,postid-15779,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

ART DECO MOBİLYA

ART DECO MOBİLYA

Art Deco (Art Nouveau) Mimarisi’nin genel özellikleri nelerdir?

Geçmişten esinlenmeyerek özgün bir üslup yaratmaya çalışan Art Nouveau’da birbirini izleyen akıcı biçimler, simetri için asimetri görülür. Grafik ve resimden başlayarak halıcılık, heykel ve mobilyadan mimarlığa kadar sanatın bütün kolllarını içine alan “Art Nouveau” mimari strüktür ve planlama ile ilişki kurmadan yalnızca estetik bir davranış halinde gelişmiş ve daha çok süslemede kalmıştır. Art Nouveau süslemesi başlıca lale gibi bitkilerin veya böceklerin duyargalarının biçimlerine dayanan çizgilerin ve biçimlerin cömertçe kullanılmasından ibaret kalmıştır. (Kaynak: Doğan Hasol, Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü, Yem Yayın, s.483-484, İstanbul, 1998.)

EN BELİRGİN ÖZELLİKLERİ
Art Deco’nun en belirgin özelliği olan geometrik formlar, moda ve tasarım dünyasında kullanılarak da günümüzde sıkça karşımıza çıkıyor. Hatta son zamanlarda patlayan “Great Gatsby” filminde Art Deco’nun etkilerini yoğun bir şekilde görebilirsiniz. Event tasarımcılarının bile Great Gatsbykonseptli davetler yapmaya başladığını söyleyebilirim.
Benim alanım olan İç Mimari ve Dekorasyonda Art Deco’yu değerlendirecek olursak; Klasik Art Deco’nun yanı sıra Contemporary olarak da karşımıza çıkıyor. Günümüzde daha çok Contemporary Art Deco’yu iç mekan tasarımlarında görüyoruz. Modern çizgilerle birleştirilerek oluşturulan bu tarz, çalışmaktan çok keyif aldığım bir akım. Bugünün göz zevkine hitap etmesinin yanı sıra tarih ve sanat kokan mekanlar ortaya çıkarıyor.
Desenli karolar, çizgili kumaş ve duvar kağıtları, fransız country havası taşıyan mobilya formları, kristal avizeler, geometrik desenler, gotik süslemeler derken, benim bunların hepsini içinde görmek istediğim renk skalası ise siyah-beyaz ve gri tonları.

NAMLI MOBİLYA SUNAR …

No Comments

Post A Comment